Health Factory

Health Factory on keskittynyt terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen ja innovaatioihin. Alan osaamiselle on tällä hetkellä suuri yhteiskunnallinen tilaus.

Health Factory soveltaa tutkimustietoa käytännön ongelmien ratkaisemiseen terveysalalla

Health Factory etsii ratkaisuja yhteiskunnallisesti merkittäviin, konkreettisiin ongelmiin yhdessä Aalto-yliopiston sidosryhmien kanssa.

Ratkaisu voi olla esimerkiksi aivoinfarktipotilaiden kognitiivisessa kuntoutuksessa tarvittavat uudet menetelmät, joita Sähkötekniikan korkeakoulun elektroniikan laitos on kehittänyt yhdessä HYKSin kanssa.

Health Factory tukee uusien terveysalan yritysten syntymistä

Health Factoryn avulla luodaan myös uusia terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä. Onnistunut ratkaisu voi olla perustana uudelle yritykselle, tai se voidaan antaa jo olemassa olevan yrityksen käyttöön.

Health Factory on silta tutkimuksen ja innovaatioiden välillä

Health Factory auttaa uusia spin-off-yrityksiä varhaiseen vaiheen rahoituksen saamisessa – prototyyppien ja proof-of-conceptin rakentamisessa sekä ensimmäisten tyytyväisten asiakkaiden hankkimisessa. Innovaatiot kaupallistetaan 2‒3 vuoden kuluessa.

Toimintaa vetää Aalto-yliopisto ja sen sidosryhmät

Ratkaisuja arvioimassa ovat tapauskohtaisesti valitut mentorointiryhmät sekä asiakkaat, joita ratkaisut koskevat. Mentoreina on mm. Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, VTT:n, Tekesin ja Aalto University Centre for Entrepreneurshipin edustajia.

Health Factoryn toimintaa koordinoi Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu.

Lisätietoa:

Raimo Sepponen
johtaja, professori
raimo.sepponen [at] aalto [dot] fi
puh 050 551 2223

Uutiset

Tapahtumat

Näytä lisää