Vuoden 2018 ensimmäiset tervetuliaisluennot julkaistiin Aallon YouTubessa

11. helmikuu 2018

Uudet vakinaistetut professorit kertovat muun muassa, miten räätälöity hiili voi auttaa aivosairauksien hoidossa ja mistä keksijät syntyvät.

Kasvuyrityskeskus A Grid avautui kampuksella

8. helmikuu 2018

Suomalainen startup-kulttuuri auttoi A Gridin vetäjää Leigh Ewiniä asettumaan uuteen kotimaahansa.

Kampus Yhteistyö

Professori Antti Räisänen espanjalaisen yliopiston kunniatohtoriksi

7. helmikuu 2018

Madridilaisen Carlos III -yliopiston rehtori kehui Räisäsen halua jakaa tietoaan väitöskirjaopiskelijoille.

Utelias mieli -näyttely esittelee sähkötekniikan historiaa ja innovaatioita

26. tammikuu 2018

Näyttely kertoo halusta löytää uusia ratkaisuja.

Kampus Tiede ja taide

Energiatehokasta ledivaloa Afrikan auringosta

24. tammikuu 2018

Kun aurinkosähkö yhdistetään energiatehokkaaseen valaistukseen, voidaan Afrikassa saada suuria aikaan. Avainasemassa on hyvä opetus.

Radikaali sadasosa

24. tammikuu 2018

Prosenttitaide tuo kampukselle hyvinvointia, matkailijoita ja uusia ajatuksia, sanoo taidekoordinaattori Outi Turpeinen.

Kohti ihmisenmukaista kaupunkiliikennettä

24. tammikuu 2018

Liikennesuunnittelussa tulee muistaa, että teknologioiden tehokkuuslupaus ei aina ole totta. Sen sijaan joukkoälystä voi olla apua.

Magazinen teemana rakennettu ympäristö

24. tammikuu 2018

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 21 tarkastelee ihmislähtöistä rakennettua ympäristöä.

Yritykset haluavat Aallon opiskelijat töihin jo opintojen aikana

24. tammikuu 2018

Kesätöihin!-tapahtumaan osallistui lähes 70 työnantajaa.

5G-verkoista apua lennokkien havaitsemiseen

23. tammikuu 2018

Aalto-yliopistossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa on tutkittu mahdollisuuksia havaita lennokkeja tehokkkaasti käyttämällä hyväksi tulevaisuuden 5G-viestintäjärjestelmiä.

Experience Platform tähtää parempiin käyttäjäkokemuksiin

23. tammikuu 2018

Aalto-yliopiston uusi yhteistyöalusta Experience Platform yhdistää kokemukseen liittyviä ideoita ja tutkimuskohteita.

Tomi Laurila räätälöi hiilestä aivosairauksien hoitajaa

22. tammikuu 2018

Nanokoon hiiliantureilla moni sairaus voidaan tulevaisuudessa napata jo ennen sen puhkeamista.

Tutkijat opettavat tekoälyn kuvailemaan videoita – EU-hankkeessa kehitettävä menetelmä voi mullistaa suurten videokokoelmien käsittelyn

18. tammikuu 2018

Uusi menetelmä yhdistää tekstikuvailuun sekä videolla kuuluvan puheen että kuvan sisällön ja tuottaa tekstin suoraan halutulle kielelle.

Ääni on mukava tutkimuskohde

17. tammikuu 2018

Eero-Pekka Damskägg kehitti diplomityössään äänimikroskoopin, jolla ääntä voidaan soittaa eri nopeudella ilman, että ääni muuten kuulostaa erilaiselta.

Aalto-yliopisto panostaa lapsiin ja nuoriin – Aalto-yliopisto Junior valmiina seikkailuun

17. tammikuu 2018

Lasten ja nuorten toiminnan uudet tilat avautuivat Otaniemen kampuksella.

Kampus Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Aallon muotoilujohtamisen opintoja voi jatkossa tehdä myös etänä

16. tammikuu 2018

Suositun IDBM-ohjelman opit halutaan myös ulkomaiden huippuyliopistoissa opiskelevien ulottuville.

Say it again, kid! – Vieraan kielen ääntämisen oppiminen helppoa ja hauskaa pelin avulla

16. tammikuu 2018

Pelin avulla maahanmuuttajat ja lapset voivat harjoitella kielen alkeita ja ääntämistä välittömän palautteen avulla ilman henkilökohtaista opettajaa.

Aalto Design Factory kehittää Volkswagenin kanssa uutta yhteistyöalustaa

15. tammikuu 2018

”Digitaalisten ideoiden tila”, PopUp Markthalle, avautui yleisölle 15. tammikuuta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Häät kampuksella

15. tammikuu 2018

Tuomaksen ja Inkan yhteinen tarina alkoi fuksien infotilaisuudesta.

Kampus

Laajin Kiinassa järjestetty Suomi 100 -vuoden tapahtuma saa jatkoa

11. tammikuu 2018

Sino Finnish 100 Challenge juhli päätösgaalassa Shangaissa haastekilpailun palkittuja ja julkisti suomalais-kiinalaisen yhteistyön jatkon.

Englanninkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika alkoi 9.1.

9. tammikuu 2018

Uusi englanninkielinen tekniikan ohjelma alkaa ensi syksynä.

Aalto-yliopisto Climate Leadership Coalition ry:n jäseneksi

9. tammikuu 2018

Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa yritysten ja yhteiskunnan valmiuteen vastata ilmastonmuutokseen.

Parhaan signaalinkäsittelyn tieteellisen artikkelin palkinto professori Visa Koivuselle

8. tammikuu 2018

Palkinnon myönsi maailman suurin insinöörijärjestö IEEE.

Nokialla ja Aalto-yliopistolla laaja strateginen yhteistyö

4. tammikuu 2018

Kumppanuuden alueita ovat muun muassa tekoäly ja tietoverkot.

Kesätöitä (tutkimusapulainen) Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella

2. tammikuu 2018

Haluatko kesätöihin tietoliikenne- ja verkkotekniikan huipulle?