FITech kehittää yliopistokoulutusta elinkeinoelämän kanssa

21. marraskuu 2017

Ensimmäisenä tavoitteena lisätä tekniikan alan osaajien määrää Lounais-Suomessa.

Tiedotteet Yhteistyö

Metrolla pääsee nyt Otaniemeen

18. marraskuu 2017

Länsimetro kytkee yliopiston entistä tiiviimmin muuhun pääkaupunkiseutuun.

Paras tapa kokea Slush

16. marraskuu 2017

Maailmanmaineeseen kasvaneen startup-tapahtuman järjestämiseen osallistuu tänäkin vuonna yli 2000 vapaaehtoista. Opiskelijat Johannes Tervo ja Niklas Jalonen kertovat, miksi ovat mukana.

Varaosat digitaalisiksi: tehoa teollisuuden varaosaliiketoimintaan

15. marraskuu 2017

Jopa 5 prosenttia varaosista voitaisiin nykyisin säilyttää digitaalisissa varastoissa. Tämä parantaisi ja nopeuttaisi osien saatavuutta ja säästäisi merkittävästi kustannuksia.

Suomi 100 -satelliitista tulee merkkipaalu Suomen avaruushistoriassa

10. marraskuu 2017

Satelliitti toimitetaan ja lähetetään avaruuteen uuden avaruuslain pykälien mukaan, todennäköisesti ensi vuoden alussa.

Dipoli on kaikille avoin olohuone

8. marraskuu 2017

Upea Dipoli sai kolmannen elämänsä Aalto-yliopiston päärakennuksena. Tervetuloa tutustumaan!

Cleaning Water with Nanomaji -video palkittiin Budapestissa

8. marraskuu 2017

Kampanjan tavoitteena oli osoittaa, miten koulutus, tutkimus ja innovaatiot auttavat toteuttamaan unelmia ja parantamaan maailmaa.

Aalto ja Wärtsilä yhteistyöhön moottoritutkimushankkeessa

8. marraskuu 2017

Tutkimusohjelma kehittää teknologiaa merenkulun ja energiantuotannon tulevaisuuden tarpeisiin.

Puolustusvoimat, Palkeet ja Sote Uusimaan vammaispalveluiden kehittäjät mukana hackathon-kurssilla

2. marraskuu 2017

130 opiskelijaa ideoi ja toteuttaa digitalisaatioprojekteja.

Pohjois-Tapiolan lukio viihtyy kampuksella

2. marraskuu 2017

Lukio ja yliopisto tekevät yhteistyötä monin tavoin ja eri puolilla Aallon Otaniemen kampusta.

Kehitä vihreää liikeideaasi Greenhouse-ohjelmassa

31. lokakuu 2017

Haku Greenhouse-ilmastoyrittäjyysohjelmaan on käynnissä 30.11. asti. Ohjelma tarjoaa yritysvalmennusta ja vahvan eurooppalaisen verkoston.

Diplomi‐insinööri‐ ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta uudistuu vaiheittain vuosina 2019–2020

30. lokakuu 2017

Diplomi‐insinöörihakukohteiden valintakoe uudistuu jo keväällä 2019.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

Sähköautojen koeajot kiinnostivat AlumniStudentWeekend-tapahtumassa

30. lokakuu 2017

Lähes 300 alumnia ja opiskelijaa osallistui tapahtumaan, jossa palkittiin Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni Kimmo Kalliola.

Kimmo Kalliola on Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni 2017

28. lokakuu 2017

Kalliolan luotsaama Quuppa valmistaa ainutlaatuisia sisätilapaikannusjärjestelmiä. Ne estävät kolareita, auttavat sairaaloita ja kertovat, kuinka kovaa kiekko lähtee Tapparan mailasta.

Suomen suurin ICT-alan rekrytointitapahtuma tulee taas

25. lokakuu 2017

TalentIT 2017 -tapahtumaan 2.11. on tulossa yli sata näytteilleasettajaa.

Yhteistyö Tiedotteet

Aallon tietojenkäsittelytiede maailman 47. paras US News -rankingissa

25. lokakuu 2017

Sadan parhaan joukkoon ylsivät myös kauppa- ja taloustieteiden sekä avaruustieteen alat.

Aalto-yliopiston henkilöstöjohtajaksi nimitetty Riitta Silvennoinen

25. lokakuu 2017

Silvennoinen aloittaa työnsä Aallossa helmikuussa.

Älykkään talotekniikan pilottikohde selvittää tulevaisuuden teknologioiden toimivuutta arkipäivän ympäristöissä

20. lokakuu 2017

Hankkeessa testataan uusia älytekniikkaratkaisuja pilottiympäristöissä Otaniemessä.

Aalto 90. sijalla Times Higher Educationin (THE) Computer Science -rankingissa

17. lokakuu 2017

Engineering and technology -tieteenalamme ylsi myös maailman sadan parhaan joukkoon ollen 99.

Sari Baldauf ja Karel Ch. A. M. Luyben Aalto-yliopiston hallitukseen

17. lokakuu 2017

Uudet jäsenet tuovat hallitukseen vahvaa kansainvälistä johtamiskokemusta.

Burning Manin valloittanutta suomalaissuunnittelua voidaan hyödyntää jopa Marsin asuttamisessa

17. lokakuu 2017

The Cosmic Egg -teos kohosi Nevadan autiomaahan yli viidenkymmenen vapaaehtoisen voimin.

Yhteistyö Tiede ja taide Opiskelu

PSHACK100-kurssilla kehitetään luovia ja älykkäitä digitaalisia palveluita julkisen sektorin organisaatioille

17. lokakuu 2017

Opiskelijoilta odotetaan innovaatioita ja tuoreita toimintatapoja tukemaan asiakaskeskeisyyttä.

Professori Antti Räisänen sai mikroaaltotekniikan alan kansainvälisen palkinnon

16. lokakuu 2017

European Microwave Association (EuMA) Distinguished Service Award -palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa suomalaiselle tutkijalle.

Taneli Riihoselle eurooppalaisen signaalinkäsittelytekniikan järjestön palkinto

16. lokakuu 2017

Palkintokriteereinä olivat väitöstutkimuksen vaikuttavuus sekä siitä syntyneet tieteelliset julkaisut ja kertyneet viittaukset.

Englanninkielinen tekniikan kandidaattiohjelma käynnistyy 2018

13. lokakuu 2017

Ohjelmasta valmistuu digiyhteiskunnan huippuosaajia. Ensimmäiset pääaineet ovat Data Science ja Digital Systems and Design.

Opiskelu Tiede ja taide Muut