Älytekstiileistä helpotusta terveydenseurantaan

7. joulukuu 2016

Sähköpaja-kurssilla toteutettu idea toi opiskelijaryhmälle liput Slushiin.

Aaltonaut-tuotekehitys käyntiin tekoälymuotoilulla

7. joulukuu 2016

Työelämän tuotekehitystaitoja tarjoavan Aaltonaut-sivuaineen bootcampillä kehitettiin tekoälyä, taivutettiin pleksiä ja syötiin pizzaa.

Kunniamerkkejä Aaltoon itsenäisyyspäivänä

2. joulukuu 2016

Tasavallan presidentin myöntämiä kunniamerkkejä saa 12 henkilöä Aalto-yliopistosta. Lämpimät onnittelut saajille!

Digitalisaation rajattomat mahdollisuudet

2. joulukuu 2016

Syksyn 2016 Internet Forum -yleisöluentosarjan kahdeksan luentoa ovat katseltavissa tallenteena.

Emeritusprofessori Tapani Jokinen vihittiin unkarilaisen Óbudan yliopiston kunniatohtoriksi

1. joulukuu 2016

Hänellä on pitkäaikaiset yhteistyösuhteet Unkarin yliopistojen kanssa 1970-luvulta saakka.

Palkitut Yhteistyö

Yrittäjäyhteisö kokoontui Slushiin

30. marraskuu 2016

Euroopan johtavaa startup-tapahtumaa vetää 24-vuotias Aallon opiskelija Marianne Vikkula.

Mobiililaitteet vauhdittavat puheenkäsittelyn tutkimusta

30. marraskuu 2016

Tulevaisuudessa soittamiseen ei tarvita enää puhelinlaitetta, visioi Professor of Practice Tom Bäckström.

Energiaa, jota ei löydy mistään muualta

25. marraskuu 2016

Slushin imu syntyy yhteisön palosta ja siitä, että yrittäjien auttaminen on tekijöille kaikki kaikessa.

Fairspectrumille arvostettu Collaborative Spectrum Sharing -palkinto

24. marraskuu 2016

Palkitut ratkaisut tehostavat merkittävästi spektrin jakamista ja uudelleenkäyttöä tietoliikennejärjestelmien välillä.

Peleillä ratkotaan kvanttifysiikan saloja

24. marraskuu 2016

Quantum Game Jam 2016 kokoaa yhteen niin pelien tekemisestä kuin kvanttifysiikan ilmiöistä kiinnostuneet.

Opiskelu Tiede ja taide Muut

Palaute ohjaa paremmaksi

22. marraskuu 2016

Kansainväliset tieteelliset ja taiteelliset tukiryhmät antavat Aallolle arvokasta vertaistukea.

Parempi äänitekniikka mullistaa virtuaalinäytöt

22. marraskuu 2016

Akustiikan professori Ville Pulkki haaveilee jo virtuaalimatkasta etelänavalle, meluavan pingviinilauman keskelle.

Helsinki Challenge: yli 100 tiimiä ratkaisemassa planeetan kokoisia haasteita

22. marraskuu 2016

Monialaisen yhteistyön tuloksena syntyvät ratkaisut hyödyttävät taloutta ja yhteiskuntaa.

Aalto-yliopisto sai 414 000 euron lahjoitukset tekniikan järjestöiltä

17. marraskuu 2016

Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti Aalto-yliopistolle 380 000 euroa ja Tekniska Föreningen i Finland 34 000 euroa.

Digitalisaation kehitys motivoi alan tutkimusta

17. marraskuu 2016

Digitalisaation mahdollistavat tekniikat ovat esittelyssä Helsingissä elokuussa.

Tutkijat löysivät uuden menetelmän lämmönsiirtoon elektronisissa komponenteissa

16. marraskuu 2016

Hallinnoimalla fononien virtausta puolijohdenanolangoissa insinöörit pystyvät luomaan pienempiä ja nopeampia laitteita.

Opiskelijat ideoivat Otaniemen Alvari-ravintolan ja Aino-kahvilan uudistamista

15. marraskuu 2016

Fazer toteuttaa ensi kesänä joitain Aalto Crossroads -case-kilpailussa syntyneistä ideoista.

Ennätysherkkä valoanturi voi mullistaa kuvantamisen

14. marraskuu 2016

Aalto-yliopiston tutkijat käyttivät anturissa samaa nanorakennetta kuin hyötysuhde-ennätykset rikkoneissa aurinkokennoissaan.

Tutkijat löysivät matemaattisen rakenteen, jonka ei uskottu olevan olemassa

14. marraskuu 2016

Parhaasta mahdollisesta q-analogista voi olla hyötyä tehokkaammassa tiedonsiirrossa.

Hiilestä räätälöidään aivosairauksien hoitajaa

9. marraskuu 2016

Aallon, Helsingin yliopiston ja HUSin yhteisponnistus voi auttaa muun muassa Parkinson-potilaita ja muistisairaita.

Tiede ja taide Yhteistyö

Yli sata opiskelijaa kehittää prosesseja edistämään julkisen sektorin digitalisaatiota

7. marraskuu 2016

Seitsemän julkisen sektorin organisaatiota osallistuu Hackathon-kurssille.

Aalto-yliopiston kirjasto uudistui Harald Herlin -oppimiskeskukseksi

4. marraskuu 2016

Tilat tukevat monialaista uudentyyppistä oppimista, tutkimusta ja työskentelyä.

Kampus Tiedotteet Yhteistyö

Sähköjärjestelmää koetellaan kulutushuippujen aikana

4. marraskuu 2016

Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen puhui sähkön riittävyydestä Suomessa AlumniStudent Weekend 2016 -seminaarissa.

Kauko-ohjattava kopteri auttaa nopeamman verkon suunnittelussa

4. marraskuu 2016

Ilmakuvia ja fotogrammetriaa yhdistämällä syntyy tarkka 3D-malli, joka parantaa radioaaltojen etenemistä millimetriaaltotaajuuksilla.

Edesmennyt professori Leo Ojala tutki digitaalitekniikkaa jo 1970-luvun alussa

4. marraskuu 2016

Ojala haastoi nuoria tutkijoita ja opiskelijoita perusteelliseen tieteelliseen ajatteluun, pysyen samalla heidän tukenaan.