Kolme yhteistä tutkimusohjelmaa Perustieteiden ja Sähkötekniikan korkeakouluille

24. elokuu 2016

Kullekin ohjelmalle kolmevuotinen 150 000 € rahoitus.

Metsähovissa avaruus on radioteleskoopin päässä

19. elokuu 2016

Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio avaa ovensa yleisölle sunnuntaina 28. elokuuta.

Tervetuloa Aaltoon, uudet opiskelijat!

17. elokuu 2016

Yli 1500 uutta kandiopiskelijaa sekä yli 1000 maisteriopiskelijaa aloittavat opintonsa Aallossa tänä syksynä.

Aurinkomyrskyjen vaikutukset näkyvät maassa

16. elokuu 2016

Vieraileva professori Eija Tanskanen päätyi tutkijaksi, kun ei saanut kysymyksiinsä riittäviä vastauksia.

Summer of Startups tekee kasvuyrittäjän kesän

15. elokuu 2016

Aaltoesin kiihdyttämöohjelma tarjoaa kasvuyrityksille mahdollisuuden kokeilla siipiään täysipäiväisesti kesän ajan.

Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat tuotteiden prototyyppejä kesäkurssilla

12. elokuu 2016

Kurssilla keskiössä olivat hankkeet, jotka yhdistivät ohjelmointia ja fyysistä maailmaa.

Systeemitutkija tekee elämästä helpompaa

28. heinäkuu 2016

Professori Yu Xiaon ja hänen kollegoidensa ansiosta eksyminen lentokentillä ja kauppakeskuksissa voi olla pian historiaa.

Aalto-2-satelliitti on valmis avaruuteen

14. heinäkuu 2016

Satelliitin suunnittelussa ja rakentamisessa on hyödynnetty Aalto-1:n tekniikkaa ja saatua kokemusta.

Ilmoittautuminen syksyn promootioon on avattu!

11. heinäkuu 2016

Ilmoittautuminen loppuu 15. syyskuuta.

Lukiolaiset suorittivat LUMAssa soveltavan fysiikan kesälukiokurssin

7. heinäkuu 2016

Kurssilla mm. tehtiin oppilastöitä, perehdyttiin ohjelmoinnin perusteisiin ja vierailtiin Aallon tutkimuslaboratorioissa.

Team Aalto sijoittui toiseksi IEEE:n kansainvälisessä opiskelijoiden suunnittelukilpailussa

4. heinäkuu 2016

Kilpailun voittajat valittiin artikkelin, esittelyvideon ja konferenssissa järjestetyn esittelytilaisuuden perusteella.

Aalto-yliopistoon haki 9 606 kevään yhteishaussa

1. heinäkuu 2016

Korkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Tutkijat toteuttaneet kapeakaistaisen esineiden internet -järjestelmän prototyypin

28. kesäkuu 2016

Kyseessä on yksi ensimmäisistä GSM-kanavien uudelleenkäytön mahdollistavista NB-IoT-järjestelmän versioista.

Aalto-1:n laukaisu siirtyy marraskuulle

23. kesäkuu 2016

Satelliittia kuljettavan Falcon 9 -raketin lennon aikataulua on muutettu myöhästyneiden laukaisujen vuoksi.

Akustiikkatutkija löysi selityksen revontulien äänille

22. kesäkuu 2016

Äänet syntyvät, kun tyynellä säällä muodostuvan alailmakehän sulkukerroksen varaukset purkautuvat magneettimyrskyn vaikutuksesta.

Sähkötekniikan ja automaation professuuri nimetään Walter Ahlström -professuuriksi

22. kesäkuu 2016

Professuuria hoitaa professori Matti Lehtonen.

Haluatko lisätä teoreettista ymmärrystäsi organisaatioiden johtamisesta?

21. kesäkuu 2016

Organisaatiot, tietotyö ja johtajuus -opintokokonaisuus alkaa syksyllä Avoimessa yliopistossa.

Tutkijoiden kehittämä pinta saa öljypisarat ohjautumaan itsestään

17. kesäkuu 2016

Aallon tutkijat kehittivät uuden tavan käsitellä pintoja niin, että öljypisarat liikkuvat niillä itsestään haluttuun suuntaan vaakatasossa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Team Aalto semifinaaliin IEEE:n kansainvälisessä opiskelijoiden suunnittelukilpailussa

17. kesäkuu 2016

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijaryhmät ovat menestyneet erittäin hyvin.

Kiinnostaako C-ohjelmointi – ilmoittaudu verkkokurssille

17. kesäkuu 2016

Jos kesäsuunnitelmasi ovat vielä avoinna, nyt on mahdollisuus opiskella koodaustaitoja kaikille avoimella C-ohjelmoinnin verkkokurssilla.

Digitalisaation läpimurron monet mahdollisuudet

17. kesäkuu 2016

Kaikille avoin ja maksuton Internet Forum -yleisöluentosarja keskittyy digitalisaation ajankohtaisiin aiheisiin ja mahdollisuuksiin.

Nordic Five Tech –yliopistoverkosto juhli 10-vuotista yhteistyötään

14. kesäkuu 2016

Pohjoismaisen verkoston juhlaseminaarissa Trondheimissa teemana oli yliopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Aalto-yliopisto sai laatuleiman

13. kesäkuu 2016

Kansainvälinen auditointiryhmä arvosti laatujärjestelmän toimivuutta.

Kati Hagrosista Aalto-yliopiston Chief Digital Officer

13. kesäkuu 2016

Hän vastaa yliopiston laajan digitalisaatiostrategian suunnittelusta ja muutosprosessin koordinoinnista sekä johtaa IT-palvelukokonaisuutta.

Dosentti Jussi Tuovinen European Academy of Sciences and Arts –akatemian jäseneksi

13. kesäkuu 2016

Jäsenet nimeää komitea, ja valitsee Akatemian senaatti henkilön tieteellisten ja yhteiskunnallisten saavutusten perusteella.