Uudistettu Dipoli avautuu Aalto-yliopiston kampuksella

17. elokuu 2017

Perinteikäs rakennus peruskorjattiin alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen koko yhteisön kohtaamispaikaksi.

Kampus Tiedotteet

Aalto-yliopisto ja GE Healthcare laajentavat yhteistyötä

17. elokuu 2017

Yhteistyön alueita ovat muun muassa terveydenhuollon data-analytiikka ja tekoäly sekä startup-toiminta.

Tiedotteet Yhteistyö

Tutkijoiden löytämä kosminen suurennuslasi paljastaa supermassiivisen mustan aukon syöksemässä ainetta avaruuteen

16. elokuu 2017

Tähtijoukon muodostama linssi paljastaa yksityiskohtia kaukaisen galaksin supermassiivisen mustan aukon tuottamasta plasmasuihkusta.

NASA etsii Helsingistä kekseliäimpiä sovelluksia – satelliittidata valjastetaan kestävän kehityksen avuksi

15. elokuu 2017

NASA Europa Challenge -kilpailun finalistit tehostavat muun muassa siitepölyseurantaa ja helpottavat maastopalojen ennustamista.

Aalto-1-satelliitti lähetti ensimmäisen kuvansa

24. heinäkuu 2017

Historian ensimmäisessä suomalaissatelliitista otetussa kuvassa näkyy Tanskan ja Norjan rannikkoa.

Aalto 7. maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa

13. heinäkuu 2017

Aalto on Euroopan paras nuori yliopisto QS-rankingin vertailussa.

Suomi 100 -satelliitin kokoonpano on alkanut

13. heinäkuu 2017

Seuraavan suomalaissatelliitin loppukokoonpano alkoi tällä viikolla Otaniemessä. Suomi 100 -satelliitti on tarkoitus saada valmiiksi elokuussa ja laukaista avaruuteen joulukuussa.

Tekniikan alan yhteistyöyliopiston aiesopimus solmittiin

5. heinäkuu 2017

Yhteistyöyliopisto tukemaan Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta yliopistokoulutuksen ja innovaatiotoiminnan avulla.

Supercell tiivistää yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa

3. heinäkuu 2017

Supercell on tehnyt 250 000 euron lahjoituksen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle.

Varainhankintakampanja onnistui yli tavoitteen

30. kesäkuu 2017

Kampanja keräsi lahjoituksina 23,5 miljoonaa euroa. Suurkiitos kaikille lahjoittajille!

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Aalto-yliopisto perustaa kiinalaisyliopiston kanssa yksikön Shanghaihin

30. kesäkuu 2017

Aalto-yliopisto ja kiinalainen Tongji-yliopisto perustavat tulevana syksynä Shanghaihin uuden koulutusyksikön, jossa Aalto on mukana kolmella maisteriohjelmalla. Maisteriohjelmien ensimmäinen vuosi opiskellaan Kiinassa ja toinen Suomessa.

Aalto-yliopistoon haki 9 984 kevään yhteishaussa – aloituspaikka tarjolla 1 505 opiskelijalle

28. kesäkuu 2017

Korkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Aallon kampukselle nousee satojen toimijoiden kasvuyrityskeskus A Grid

26. kesäkuu 2017

Otaniemen innovaatiokeskittymä saa uuden lippulaivan, kun yksi Euroopan suurimmista kasvuyrityskeskuksista avautuu loppuvuodesta.

Kampus

Aalto-1-satelliitti laukaistiin onnistuneesti kiertoradalleen

23. kesäkuu 2017

Opiskelijoiden rakentama nanosatelliitti lähti matkaan intialaisen PSLV-raketin kyydissä.

Tekniikan alan yhteistyöyliopisto etenee

22. kesäkuu 2017

Yhteistyöyliopiston ensimmäisen hankkeen tavoitteena on vastata tekniikan alan osaajen kysyntään Lounais-Suomessa. Uusia osaajia voitaisiin alkaa rekrytoida Lounais-Suomeen jo vuoden 2017 aikana.

Opiskelu Tiedotteet Yhteistyö

Aalto-1-satelliitti laukaistaan avaruuteen juhannusaattoaamuna

21. kesäkuu 2017

Opiskelijoiden rakentama nanosatelliitti lähtee matkalleen Intiasta Satish Dhawan avaruuskeskuksesta.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

Provosti Ilkka Niemelä Aalto-yliopiston rehtoriksi

21. kesäkuu 2017

Hakukomitea painotti erityisesti akateemista johtamiskokemusta, sitoutumista poikkitieteellisyyteen ja opiskelijakeskeisyyttä.

Avaruus on hyödynnettävissä kestävästi

20. kesäkuu 2017

Uuden huippuyksikön ensimmäinen yhteistyöprojekti on juhannuksena avaruuteen laukaistava opiskelijasatelliitti Aalto-1.

Tiede ja taide Yhteistyö

Yritteliäisyys, luovuus ja yhteistyötaidot ovat tärkeitä muutoksentekijöiden koulutuksessa

20. kesäkuu 2017

Vuotuisen pohjoismaisen NORDTEK-konferenssin teemana oli tulevaisuuden insinöörikoulutus.

Kesällä talteen kerätty lämpö voisi lämmittää talvisin

19. kesäkuu 2017

Aalto-vetoinen HeatStock-tiimi valittiin lämpöenergiaratkaisullaan Helsinki Challenge -tiedekilpailun finaaliin.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Onnistunut Aalto Festival esitteli yliopiston osaamista yli sadan tapahtuman kautta

15. kesäkuu 2017

Aalto Festival käynnistyi tänä vuonna jo huhtikuussa, jolloin vietettiin ylioppilaskunnan järjestämää Aalto Open Air -kaupunginosajuhlaa Otaniemessä.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Aalto-2-satelliitti ei vastaa enää komentoihin

12. kesäkuu 2017

Lupaavasti alkaneen satelliittimission ongelmat johtuvat todennäköisesti säteilyn vioittamasta komponentista tai alhaisen lämpötilan aiheuttamasta ongelmasta energiajärjestelmässä.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

5G palvelee Otaniemessä tulevaisuuden tehdasta

7. kesäkuu 2017

Aalto-yliopiston testiverkko antaa yrityksille mahdollisuuden uusien sovellusten kehittämiseen.

Aalto-yliopiston ja Flow Festivalin yhteistyö näyttäytyy taiteen ja luovuuden keinoin

7. kesäkuu 2017

Opiskelijat toteuttavat festivaalille seinämaalauksia, elokuvia, videoita, animaatioita, muotoilua, taidekasvatustyöpajoja ja arkkitehtuuria.

Yhteistyö Tiedotteet Tiede ja taide Muut

Weisell-säätiöltä 50 000 euron lahjoitus Aalto-yliopistoon Metsähovin radiotutkimusasemalle

6. kesäkuu 2017

Lahjoitusvaroin 5,5 metrin radioteleskooppiin hankitaan ohjausmoottorit ja vastaanotin.