Älykkään talotekniikan pilottikohde selvittää tulevaisuuden teknologioiden toimivuutta arkipäivän ympäristöissä

20. lokakuu 2017

Hankkeessa testataan uusia älytekniikkaratkaisuja pilottiympäristöissä Otaniemessä.

Aalto 90. sijalla Times Higher Educationin (THE) Computer Science -rankingissa

17. lokakuu 2017

Engineering and technology -tieteenalamme ylsi myös maailman sadan parhaan joukkoon ollen 99.

Sari Baldauf ja Karel Ch. A. M. Luyben Aalto-yliopiston hallitukseen

17. lokakuu 2017

Uudet jäsenet tuovat hallitukseen vahvaa kansainvälistä johtamiskokemusta.

Burning Manin valloittanutta suomalaissuunnittelua voidaan hyödyntää jopa Marsin asuttamisessa

17. lokakuu 2017

The Cosmic Egg -teos kohosi Nevadan autiomaahan yli viidenkymmenen vapaaehtoisen voimin.

Yhteistyö Tiede ja taide Opiskelu

PSHACK100-kurssilla kehitetään luovia ja älykkäitä digitaalisia palveluita julkisen sektorin organisaatioille

17. lokakuu 2017

Opiskelijoilta odotetaan innovaatioita ja tuoreita toimintatapoja tukemaan asiakaskeskeisyyttä.

Professori Antti Räisänen sai mikroaaltotekniikan alan kansainvälisen palkinnon

16. lokakuu 2017

European Microwave Association (EuMA) Distinguished Service Award -palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa suomalaiselle tutkijalle.

Taneli Riihoselle eurooppalaisen signaalinkäsittelytekniikan järjestön palkinto

16. lokakuu 2017

Palkintokriteereinä olivat väitöstutkimuksen vaikuttavuus sekä siitä syntyneet tieteelliset julkaisut ja kertyneet viittaukset.

Englanninkielinen tekniikan kandidaattiohjelma käynnistyy 2018

13. lokakuu 2017

Ohjelmasta valmistuu digiyhteiskunnan huippuosaajia. Ensimmäiset pääaineet ovat Data Science ja Digital Systems and Design.

Opiskelu Tiede ja taide Muut

Kristiina Mäkelä nimitetty Aalto-yliopiston provostiksi

9. lokakuu 2017

Provostin tehtävänä on johtaa tutkimusta, opetusta, innovaatiotoimintaa ja vaikuttavuutta.

Magazine pohtii uuden ajan työtä ja sen tekijöitä

4. lokakuu 2017

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 20 pohdiskelee, mitä on uusi työ, ja miten yliopisto voi siihen valmentaa.

Professori Ville Pulkille kansainvälisen äänitekniikan järjestön palkinto

4. lokakuu 2017

Silver Medal Award -palkinto annetaan tunnustuksena merkittävästä työstä yhteisön eteen.

Tekniikan päivillä tutustuttiin terveysteknologian innovaatioihin

3. lokakuu 2017

Dipolissa sadat vierailijat perehtyivät siihen, miten omaa terveyttään voi seurata nyt ja tulevaisuudessa.

Tiede ja taide Yhteistyö

Aalto-yliopistosta Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner

2. lokakuu 2017

Yhteistyö tiivistyy muun muassa tekoälyn ja kvanttitekniikan tutkimusalueilla.

Lainattavat potkulaudat vauhdittavat kampusmatkoja

29. syyskuu 2017

Kokoontaittuvan laudan voi ottaa mukaan bussiin ja vaikka sisätiloihin, ja saatavuuden voi tarkistaa kätevästi puhelimella.

Kampus Yhteistyö

Aaltoes järjestää Euroopan suurimman design-hackathonin

20. syyskuu 2017

Dash nostaa muotoiluajattelun ja poikkitieteellisyyden hackathonin parrasvaloihin.

Suomi 100 -satelliitti esitellään Avaruusrekassa Otaniemessä 15. syyskuuta

13. syyskuu 2017

Satelliitti lähtee joulukuussa avaruuteen havainnoimaan avaruussäätä ja revontulia sekä kuvaamaan satavuotiasta Suomea.

Terveyttä tekoälyllä: älysormus ja räätälöidyt hoidot esillä Tekniikan päivillä

11. syyskuu 2017

Tule ihmettelemään myös taikapataa, syötäviä hyönteisiä ja kuulemaan tuoreimmat uutiset tutkimusrintamalta.

Tiede ja taide Yhteistyö

Aallon tutkijat voittivat kansainvälisen puheentunnistuksen kilpailun

11. syyskuu 2017

Tehtävänä oli rakentaa puheentunnistin YouTubesta kerätylle egyptin kielelle.

Palkitut Tiede ja taide

Rehtori Ilkka Niemelä: "Korkeakoulutus on ratkaiseva kansallinen investointi"

8. syyskuu 2017

Lukuvuoden avajaisissa puhuivat myös pormestari Jan Vapaavuori ja AYY:n puheenjohtaja Joona Orpana.

PSHACK100-kurssilla kehitetään julkisia palveluita digitaalisen transformaation aallonharjalla

7. syyskuu 2017

Aallon opiskelijat ovat asiantuntijoita digitaalisen sukupolven palvelutarpeissa ja elämäntavassa.

Call for Submissions: Radical Relevances Conference

7. syyskuu 2017

First Global Radical Relevances Conference 25–27 April 2018. Submissions by 30 September / We invite researchers and artists straddling multiple (or within one) disciplines to submit papers and artworks.

Luukirurgiasta turvallisempaa Aallossa patentoidun menetelmän ansiosta

7. syyskuu 2017

MIT Technology Review nosti menetelmän keksijän Visa Sippolan nuorten lupausten kärkijoukkoon.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Aalto-yliopisto esillä Helsinki Design Weekillä

6. syyskuu 2017

Aaltolaisten osaamisesta pääsee nauttimaan eri puolilla Helsingin hienoa taide- ja muotoilutapahtumaa.

Energy Forum -luentosarja esittelee Suomen energia-alan tulevaisuutta

6. syyskuu 2017

Energia-alan keskeiset toimijat kertovat näkemyksistään tulevaisuuden energiajärjestelmistä.

Opiskelu Yhteistyö

Aalto perustaa Sustainability Hubin edistämään kestävän kehityksen haasteiden ratkomista

6. syyskuu 2017

Hub tuo eri alojen tutkijoita yhteen sekä edistää kestävää kehitystä osana opetusta, kampuskehitystä ja muuta Aalto-yliopiston toimintaa.

Kampus Tiede ja taide