Yhä useampi nainen väittelee tekniikan tohtoriksi

18. toukokuu 2018

Tohtorikoulutus ja väittelijät ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana. Tämän päivän väittelijä on yhä nuorempi. Aallon tekniikan alan tohtoriohjelmista valmistuneista neljännes on naisia.

Tekniikan alan promootiossa vihitään uusia kunniatohtoreita

17. toukokuu 2018

Kunniatohtorin arvo myönnetään seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle.

Palkitut Tiede ja taide

Ota haaste vastaan! – World Challenge Finland etsii maailmaa parantavia sovelluksia

16. toukokuu 2018

”Oli mahtavaa tutustua joukkueisiin ympäri maailmaa”, kertoo viime vuoden finalisti.

Hyvän tiimin kanssa uskaltaa tarttua suuriinkin haasteisiin

15. toukokuu 2018

SGT Studio -kurssin kansainvälisissä kehityshankkeissa ugandalainen insinööri ja suomalainen arkkitehti voivat oppia toisiltaan.

Opiskelu Tiede ja taide

Asettakaa tavoitteenne korkealle!

15. toukokuu 2018

Alumnit ohjeistivat opiskelijoita oppimaan uutta avoimin mielin.

Valmistuvat opiskelijat saavat muistoksi modernin pinssin rintapieleensä

14. toukokuu 2018

Taiteilija Inni Pärnäsen muuntautuva pinssi-idea voitti Aalto-yliopistosta valmistuville annettavan pinssin suunnittelukilpailun.

Opiskelu Tiede ja taide

Entä jos… -tapahtuma tarjoaa kevään nokkelinta puuhaa koko perheelle

14. toukokuu 2018

Lauantaina 19.5. kannattaa pakata koko perhe ja utelias mieli matkaan ja suunnata Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle.

Alumnit neuvoivat kansainvälisiä opiskelijoita: verkostoitukaa ja opetelkaa suomea

7. toukokuu 2018

Sähkötekniiikan korkeakoulun kansainväliset opiskelijat tapasivat Aalto-yliopiston alumneja ELEC Career Café -tapahtumassa.

Ääniaallot saadaan täydellisesti kulkemaan haluttuun suuntaan

4. toukokuu 2018

Aallossa uusi tutkimusala julkaisi ensimmäiset tuloksensa Nature Communications -lehdessä

Aalto Festival alkaa jälleen – mukana uusi Friday Night Live

3. toukokuu 2018

Aaltolaisten osaaminen esillä yli 60 tapahtumassa toukokuussa. Tervetuloa osallistumaan!

Tähtiin tähyilyä

27. huhtikuu 2018

Avaruus ja satelliitit -kurssilla lukiolaiset suunnittelivat avaruusmissioita asiantuntijoiden opastuksella.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä miljoonarahoitus Aalto-vetoisille yrittäjyyden ja oppimisen hankkeille

26. huhtikuu 2018

Rahoitukset myönnettiin opiskelijayrittäjyyden edistämiseen sekä avoimien oppimateriaalien luomiseen matematiikassa, fysiikassa ja tietotekniikassa.

Opiskelu Yhteistyö

Millennium-teknologiapalkinto jaetaan 22.5.

26. huhtikuu 2018

Tervetuloa voittajan Millennium Talks -yleisöluennolle 23.5. Kandidaattikeskuksen Aalto-saliin.

Yliopiston ja yrityksen yhteinen väitöskirjakonsepti on tohtoriopiskelijan unelma

25. huhtikuu 2018

”Tutkimus on mielenkiintoista, työympäristö on mukava ja projektilla on rahoitus. Kaikki, mitä tutkija voi toivoa, on kunnossa.”

Entä jos palvelutalot korvattaisiin mummonmökeillä ja kosketusnäyttö taipuisi mihin tahansa?

25. huhtikuu 2018

Uusi juttu- ja videosarja katsoo tulevaisuuteen – ja kertoo aaltolaisista sen rakentajina.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Uusi Magazine ilmestynyt verkossa – teemana kestävä kehitys

23. huhtikuu 2018

Aalto University Magazine 22 tarkastelee kestävän kehityksen ratkaisuja.

Einsteinin ennustama haamuvuorovaikutus todennettu massiivisten kappaleiden välillä

20. huhtikuu 2018

Kvanttilomittuminen on nyt havaittu ensi kertaa makroskooppisissa objekteissa.

Suojapuku päälle ja puhdastilaan! – Lukiolaiset pääsivät tutustumaan mikro- ja nanotekniikkaan huippuosaajien opastuksella

20. huhtikuu 2018

Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukiolaiset oppivat mikro- ja nanoteknologiasta Aallon ja VTT:n järjestämällä kärkikurssilla.

Timantinkaltainen hiili syntyykin eri lailla kuin on uskottu – koneoppiminen mahdollisti uuden mallin kehittämisen

19. huhtikuu 2018

Räätälöityjä hiilipintoja voidaan hyödyntää muun muassa lääketieteessä ja vedenpuhdistuksessa.

Suomen Akatemialta lippulaivarahoitus Aalto-yliopistolle ja VTT:lle biomateriaalien kehitykseen

18. huhtikuu 2018

Aalto-yliopisto ja VTT perustavat biotalouden CERES-osaamiskeskittymän, joka kehittää uusia materiaaleja kestävän tulevaisuuden turvaamiseksi.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Nuoret etsimään ratkaisuja parempaan tulevaisuuteen

18. huhtikuu 2018

Millennium Youth Prize on uusi teknologiakilpailu 14–18-vuotiaille nuorille.

Tiedotteet Muut

"Suomi on mahtava paikka perustaa yritys"

16. huhtikuu 2018

Aaltoes:n puheenjohtaja Tiina Nyman näkee yrittäjyyden korvaamattomana oppimismahdollisuutena.

Ongelmanratkaisutaitoja ja ihmisenä kasvamista – tekniikan opinnot antoivat hyvän pohjan alumnien uralle

11. huhtikuu 2018

”Työelämässä tulee väistämättä vastaan tilanteita, joissa täytyy opetella kokonaan uusia taitoja. Tällöin jostain opinnoissa opitusta voi olla yllättävää hyötyä.”

HAMK ja Aalto-yliopisto strategiseen yhteistyöhön

10. huhtikuu 2018

Yhteistyötä tehdään pedagogiikan, opintojen ja innovaatiotoiminnan alueilla.

Uudenlaisten aurinkokennojen elinikä voidaan jopa kymmenkertaistaa väitöstutkimuksen menetelmillä

9. huhtikuu 2018

Uudenlaiset aurinkokennot menettävät tehoaan, koska niiden ikääntyessä elektrolyytti vaalenee, ja sähköiset varaukset eivät liiku kennossa enää kunnolla.

Tiedotteet Tiede ja taide