Suomen Kulttuurirahaston palkinto arkkitehtuurin uranuurtajalle

28. helmikuu 2017

Professori Jenni Reuter palkittiin kulttuurirajat ylittävästä empatiasta ja ihmisen kokoisesta arkkitehtuurista.

Tuula Teeri siirtyy Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemian toimitusjohtajaksi

23. helmikuu 2017

Tuula Teeri jättää Aalto-yliopiston rehtorin tehtävän todennäköisesti loppusyksystä.

Tiedotteet Muut

Ennätyspieni juhlavuoden logo on vain millimetrin sadasosan mittainen

22. helmikuu 2017

100-vuotiasta Suomea juhlistava logo tehtiin piistä samalla menetelmällä kuin maailman pienin Aalto-maljakko.

Muut Tiedotteet

Tutkimus Suomen kyberturvallisuuden nykytilasta julkaistu

17. helmikuu 2017

Kyberturvallisuuden kehittäminen edellyttää vahvaa poliittista sitoutumista, tutkijat sanovat.

Tiede ja taide Yhteistyö

Älykkäiden rakennusten projektissa kehitetään esineiden internetin avoimia rajapintoja

15. helmikuu 2017

Avoimuutta kehittämällä saadaan keskenään keskustelevat järjestelmät, joista tietoa toiseen voidaan jakaa saumattomasti. Yhteensopivuus tekee järjestelmistä myös kustannustehokkaampia.

Omaishoitajien jaksamista tukeva tekoälysovellus hackathon-kurssin paras ratkaisu

15. helmikuu 2017

Apotti-hankkeelle luodulla sovelluksella on suuri yhteiskunnallinen vaikutus.

Opiskelu Palkitut

Aalto-yliopiston sijoitussalkun tuotto 6,1 % vuonna 2016

14. helmikuu 2017

Yliopiston sijoitustoiminnan tarkoituksena on tuoda lisärahoitusta korkeatasoiseen opetukseen ja tutkimukseen.

Tiedotteet Muut

Aalto-yliopisto ja SAAB solmivat kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen

10. helmikuu 2017

Sopimus vahvistaa ja syventää yhteistyötä erityisesti pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa.

Tiede ja taide Yhteistyö Tiedotteet

Suomi haluaa olla tekoälyssä maailman ykkönen

9. helmikuu 2017

Pääministeri Sipilän tekoälypaneelissa mukana ollut koneoppimisen professori Samuel Kaski on valmis tarttumaan haasteeseen.

Tiede ja taide Muut

Kohti parempaa maailma – steAAAm it!

8. helmikuu 2017

CESAER-järjestön videokampanja paremman maailman puolesta käynnistyi - Nanomaji edustaa Aalto-yliopistoa.

Opiskelu Yhteistyö

Health Capital Helsingille merkittävä rahoitus

3. helmikuu 2017

Tavoitteena on tukea alan yritysten syntyä, kasvua ja kansainvälistymistä.

Aalto Start-Up Center on muuttanut Otaniemeen

2. helmikuu 2017

Yhteistyöstä hyötyvät niin kasvuyrittäjät, Aalto-yliopisto kuin koko ympäröivä yhteiskunta.

Kesätyöpaikkoja Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella (Comnet)

2. helmikuu 2017

Haluatko hyvän kesätyön? Tarjoamme paikan tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan huipulta erinomaisessa ympäristössä.

Opiskelu Muut

Afrikan suurin Suomi 100 -hanke CodeBus Africa starttaa helmikuussa Ghanasta

1. helmikuu 2017

Projektin tavoitteena on innostaa nuoria ja erityisesti tyttöjä koodauksen pariin.

Tiedotteet Yhteistyö

Suomi 100 -hankkeet käyntiin

27. tammikuu 2017

Koodausopetusta Afrikassa ja satelliitti avaruuteen. Suomi 100 -hankkeet näyttävät mennyttä, nykyistä ja tulevaakin osaamista.

Tiede ja taide Yhteistyö

Älynosturi ja ensimmäiset tutkimusaiheet teollisen internetin kampuksella

27. tammikuu 2017

Tutkimusaiheita ovat muun muassa huipputarkka nostaminen ja käyttäjän tunnistaminen.

Yhteistyö Tiede ja taide

Opiskelijoiden ja julkishallinnon toimijoiden yhteistyönä syntyi luovia digiratkaisuja

23. tammikuu 2017

Kurssi huipentuu Suomi100 – Digitaalinen Supervalta -tilaisuudessa torstaina 9.2.

Ali Jahangiri: opiskelijavaihdossa oppii pärjäämään itse

19. tammikuu 2017

Stand up -koomikko ja radiopersoona Ali Jahangiri vieraili Aallossa osana Broaden your horizons -opiskelijavaihtotapahtumaa.

Odysseus-avaruuskilpailu nuorille

19. tammikuu 2017

Avaruuskilpailu on käynnissä: Kilpailu on tarkoitettu 7–22-vuotiaille suomalaisille nuorille ja se on ilmainen.

Opiskelijat: Näin HSL:n matkakortinlukijasta tulisi looginen ja nopea

18. tammikuu 2017

Toimivamman käyttöliittymän suunnittelussa hyödynnettiin käyttäjien ideoita ja matemaattista mallinnusta.

Opiskelijat kehittävät uusia innovaatioita älynosturiin

17. tammikuu 2017

Opiskelijat hyödyntävät nosturidataa ja avoimia rajapintoja kehittääkseen uusia tuotteita ja palveluita teollisen internetin kampuksella.

Yhteistyö Tiedotteet

Deloitte ja OP haastavat Aallon opiskelijat elävöittämään hiljentyviä paikkakuntia

17. tammikuu 2017

Social Hackathon -kilpailun keskiössä on ihmisten palveleminen.

Kahdeksan hanketta Aalto-yliopistosta Helsinki Challenge -kilpailun semifinaaliin

16. tammikuu 2017

Suomi 100 -juhlavuonna suomalaiset yliopistot muuttavat yhdessä maailmaa.

Professori Antti Oulasvirta alansa vaikuttavimpien tutkijoiden listalla

13. tammikuu 2017

AMiner-sivusto rankkasi tietotekniikan eri tutkimusalueiden viitatuimmat tutkijat.

Metsähovissa kerätään merkittävää tietoa kansainväliseen käyttöön

12. tammikuu 2017

Suomalainen radio-observatorio on mukana konsortiossa, joka sai 10 miljoonan euron rahoituksen Euroopan komissiolta.