Suomalainen Koulu kohosi Nevadan autiomaahan

27. syyskuu 2016

Burning Manissa hurmannut malli on yksinkertainen: kuka tahansa voi opettaa, kun löytää oman juttunsa ja käyttää viiden sormen tekniikkaa.

Opiskelu Yhteistyö

Älyvalaistus on kasvava ala

27. syyskuu 2016

Taloa myydään tulevaisuudessa samaan tapaan kuin autoa – varusteet ratkaisevat, uskoo Professor of Practice Jaakko Ketomäki.

Multimediapuhelujen laatua parantava Callstats.io sai 2,7 miljoonan euron rahoituksen

25. syyskuu 2016

Nopeaa kasvua ennustavan yrityksen liiketoiminta perustuu Aallossa tehtyyn tutkimukseen.

Digitalisaatio synnyttää uusia liikkumisen palveluja

23. syyskuu 2016

Internet Forumin ensimmäisellä yleisöluennolla keskusteltiin maailmaa nopealla vauhdilla muuttavasta MaaS-termistä.

Käyttäjälähtöisyys edellä älytalotutkimuksessa

23. syyskuu 2016

Professor of Practice Heikki Ihasalon mukaan digitaalisuus muuttaa käytäntöjä useilla aloilla – myös talotekniikassa.

Ikkuna yliopiston tutkimukseen ja taiteeseen

21. syyskuu 2016

Research.aalto.fi-palvelu kokoaa julkaisut sekä tieteelliset ja taiteelliset aktiviteetit.

Monen toimen mies

21. syyskuu 2016

Riemutohtori Matti A. Rannalla on monta tarinaa kerrottavana – hän on nähnyt Teknillisen korkeakoulun vaiheet 1950-luvulta lähtien.

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselle Interspeech 2016 Best Student Paper Award

20. syyskuu 2016

Puheteknologian kansainvälinen pääkonferenssi Interspeech järjestettiin syyskuussa San Franciscossa.

Kaikille avoin ohjelmoinnin verkkokurssi alkaa jälleen

20. syyskuu 2016

Aalto-yliopiston järjestämä ilmainen ja kiitelty MOOC-kurssi antaa vahvan pohjan ohjelmointiin ja uusien asioiden oppimiseen.

SIGMM myönsi Varun Singhin väitöskirjalle kunniamaininnan

16. syyskuu 2016

Singh kehitti työssään estotilan ohjausalgoritmeja ja signalointiprotokollia, joita käytetään interaktiivisessa multimediaviestinnässä.

Tutkijat palkittiin ICEM-konferenssissa

12. syyskuu 2016

Sähkötekniikan ja automaation laitoksen tutkijoiden artikkeli on palkittu parhaana ICEM-konferenssissa.

Tutkijat tekivät läpimurron esineiden liikuttelussa musiikin avulla

9. syyskuu 2016

Menetelmälle voi löytyä sovelluskohteita muun muassa farmasian alalla.

Arduino tutuksi -opas julkaistu

9. syyskuu 2016

Materiaali sopii sekä peruskoulujen että lukioiden käyttöön.

Aalto-yliopiston Tuula Teeri: Yhteiskunta tarvitsee kriittisiä ajattelijoita

6. syyskuu 2016

Lukuvuoden avajaisissa rehtori Tuula Teeri ja AYY:n pj. Milja Asikainen keskustelivat yliopiston tehtävistä ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta.

Digitalisaatio muuttaa ympäristöämme yhä nopeammin

5. syyskuu 2016

Aallossa työskentelee yli sata tekniikan, talouden ja taiteen professoria digitalisaation parissa.

Uusi digiantenni voi mullistaa tulevaisuuden matkapuhelimet

31. elokuu 2016

Useiden antennielementtien yhdistäminen yhdeksi antenniksi vauhdittaa tiedonsiirtoa ja parantaa kuuluvuutta ja hyötysuhdetta.

Tiedotteet Tiede ja taide

Kolme yhteistä tutkimusohjelmaa Perustieteiden ja Sähkötekniikan korkeakouluille

24. elokuu 2016

Kullekin ohjelmalle kolmevuotinen 150 000 € rahoitus.

Metsähovissa avaruus on radioteleskoopin päässä

19. elokuu 2016

Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio avaa ovensa yleisölle sunnuntaina 28. elokuuta.

Tervetuloa Aaltoon, uudet opiskelijat!

17. elokuu 2016

Yli 1500 uutta kandiopiskelijaa sekä yli 1000 maisteriopiskelijaa aloittavat opintonsa Aallossa tänä syksynä.

Aurinkomyrskyjen vaikutukset näkyvät maassa

16. elokuu 2016

Vieraileva professori Eija Tanskanen päätyi tutkijaksi, kun ei saanut kysymyksiinsä riittäviä vastauksia.

Summer of Startups tekee kasvuyrittäjän kesän

15. elokuu 2016

Aaltoesin kiihdyttämöohjelma tarjoaa kasvuyrityksille mahdollisuuden kokeilla siipiään täysipäiväisesti kesän ajan.

Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat tuotteiden prototyyppejä kesäkurssilla

12. elokuu 2016

Kurssilla keskiössä olivat hankkeet, jotka yhdistivät ohjelmointia ja fyysistä maailmaa.

Systeemitutkija tekee elämästä helpompaa

28. heinäkuu 2016

Professori Yu Xiaon ja hänen kollegoidensa ansiosta eksyminen lentokentillä ja kauppakeskuksissa voi olla pian historiaa.

Aalto-2-satelliitti on valmis avaruuteen

14. heinäkuu 2016

Satelliitin suunnittelussa ja rakentamisessa on hyödynnetty Aalto-1:n tekniikkaa ja saatua kokemusta.

Ilmoittautuminen syksyn promootioon on avattu!

11. heinäkuu 2016

Ilmoittautuminen loppuu 15. syyskuuta.