Tutkijat toteuttaneet kapeakaistaisen esineiden internet -järjestelmän prototyypin

28. kesäkuu 2016

Kyseessä on yksi ensimmäisistä GSM-kanavien uudelleenkäytön mahdollistavista NB-IoT-järjestelmän versioista.

Aalto-1:n laukaisu siirtyy marraskuulle

23. kesäkuu 2016

Satelliittia kuljettavan Falcon 9 -raketin lennon aikataulua on muutettu myöhästyneiden laukaisujen vuoksi.

Akustiikkatutkija löysi selityksen revontulien äänille

22. kesäkuu 2016

Äänet syntyvät, kun tyynellä säällä muodostuvan alailmakehän sulkukerroksen varaukset purkautuvat magneettimyrskyn vaikutuksesta.

Sähkötekniikan ja automaation professuuri nimetään Walter Ahlström -professuuriksi

22. kesäkuu 2016

Professuuria hoitaa professori Matti Lehtonen.

Haluatko lisätä teoreettista ymmärrystäsi organisaatioiden johtamisesta?

21. kesäkuu 2016

Organisaatiot, tietotyö ja johtajuus -opintokokonaisuus alkaa syksyllä Avoimessa yliopistossa.

Tutkijoiden kehittämä pinta saa öljypisarat ohjautumaan itsestään

17. kesäkuu 2016

Aallon tutkijat kehittivät uuden tavan käsitellä pintoja niin, että öljypisarat liikkuvat niillä itsestään haluttuun suuntaan vaakatasossa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Team Aalto semifinaaliin IEEE:n kansainvälisessä opiskelijoiden suunnittelukilpailussa

17. kesäkuu 2016

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijaryhmät ovat menestyneet erittäin hyvin.

Kiinnostaako C-ohjelmointi – ilmoittaudu verkkokurssille

17. kesäkuu 2016

Jos kesäsuunnitelmasi ovat vielä avoinna, nyt on mahdollisuus opiskella koodaustaitoja kaikille avoimella C-ohjelmoinnin verkkokurssilla.

Digitalisaation läpimurron monet mahdollisuudet

17. kesäkuu 2016

Kaikille avoin ja maksuton Internet Forum -yleisöluentosarja keskittyy digitalisaation ajankohtaisiin aiheisiin ja mahdollisuuksiin.

Nordic Five Tech –yliopistoverkosto juhli 10-vuotista yhteistyötään

14. kesäkuu 2016

Pohjoismaisen verkoston juhlaseminaarissa Trondheimissa teemana oli yliopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Aalto-yliopisto sai laatuleiman

13. kesäkuu 2016

Kansainvälinen auditointiryhmä arvosti laatujärjestelmän toimivuutta.

Kati Hagrosista Aalto-yliopiston Chief Digital Officer

13. kesäkuu 2016

Hän vastaa yliopiston laajan digitalisaatiostrategian suunnittelusta ja muutosprosessin koordinoinnista sekä johtaa IT-palvelukokonaisuutta.

Dosentti Jussi Tuovinen European Academy of Sciences and Arts –akatemian jäseneksi

13. kesäkuu 2016

Jäsenet nimeää komitea, ja valitsee Akatemian senaatti henkilön tieteellisten ja yhteiskunnallisten saavutusten perusteella.

Tapahtumarikas Aalto Festival keräsi jälleen tuhansia osallistujia

8. kesäkuu 2016

Festivaali pyörähti käyntiin iloisissa tunnelmissa Kiasmassa 17. toukokuuta ja viimeisiä tapahtumia vietettiin toukokuun päättyessä.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Luotettavasti toimivat navigaatioteknologiat tulevaisuuden välttämättömyys

6. kesäkuu 2016

Navigation for the future –seminaarissa Euroopan satelliittipaikannusohjelman johtaja Matthias Petschke avasi paikannusjärjestelmien näkymiä.

Nuoret näkevät Aalto-yliopiston edelläkävijänä

6. kesäkuu 2016

Imagotutkimuksen mukaan Aalto on Suomen tunnetuin ja kokonaisarvosanaltaan paras yliopisto alle 30-vuotiaiden keskuudessa.

Design Factoryn perustaneelle professori Kalevi Ekmanille on myönnetty Maailman kulttuurineuvoston palkinto

6. kesäkuu 2016

Palkinto on tunnustus Ekmanin työstä kansainvälisen, monitieteellisen ja inspiroivan oppimisen edistämisessä.

Palkitut Tiedotteet

Tohtoritutkijoiden yritys Cumucore pääsi mukaan Startup Saunaan

2. kesäkuu 2016

Ketterämpiä mobiiliverkkopalveluja tuottava yritys Cumucore valittiin mukaan yli 700 hakijan joukosta.

Aalto-yliopisto päätti lukuvuosimaksujen suuruudesta

2. kesäkuu 2016

Kandidaattiohjelmassa ja maisteriohjelmissa noudatetaan yhtenäishinnoittelua.

Kunnianhimoisia projekteja Sähköpajassa

31. toukokuu 2016

Kevään kurssilaisia kannustettiin asettamaan tavoitteet entistä korkeammalle.

Säteily vaikuttaa Aalto-1-nanosatelliitin ohjelmistosuunnitteluun

27. toukokuu 2016

Joonas Javanainen käsitteli diplomityössään avaruuden aiheuttamiin lisähaasteisiin varautumista ohjelmistosuunnittelussa.

Opiskelu Tiede ja taide

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen alkupistevalinnan hyväksymiskirjeissä virhe

26. toukokuu 2016

Oikeat tiedot sisältävät kirjeet lähetetään asianomaisille perjantaina 27.5.2016. Itse hyväksymisprosessissa ei tapahtunut virheitä.

Ehdota sähkötekniikan Vuoden alumnia

25. toukokuu 2016

Vuoden alumni valitaan ensimmäistä kertaa. Lähetä ehdotuksesi 15. syyskuuta mennessä.

#AlumniHaaste käyntiin puhelimitse

23. toukokuu 2016

Aalto-yliopiston kampanjatiimi soittaa yhden illan aikana sadoille alumneille.

Financial Times: Aalto EE on jo 45. paras maailmassa

23. toukokuu 2016

Aalto University Executive Education (Aalto EE) on nyt maailman 45. paras liikkeenjohdon valmentaja tuhansien instituutioiden joukossa.

Opiskelu Palkitut Yhteistyö