Deloitte ja OP haastavat Aallon opiskelijat elävöittämään hiljentyviä paikkakuntia

17. tammikuu 2017

Social Hackathon -kilpailun keskiössä on ihmisten palveleminen.

Kahdeksan hanketta Aalto-yliopistosta Helsinki Challenge -kilpailun semifinaaliin

16. tammikuu 2017

Suomi 100 -juhlavuonna suomalaiset yliopistot muuttavat yhdessä maailmaa.

Professori Antti Oulasvirta alansa vaikuttavimpien tutkijoiden listalla

13. tammikuu 2017

AMiner-sivusto rankkasi tietotekniikan eri tutkimusalueiden viitatuimmat tutkijat.

Metsähovissa kerätään merkittävää tietoa kansainväliseen käyttöön

12. tammikuu 2017

Suomalainen radio-observatorio on mukana konsortiossa, joka sai 10 miljoonan euron rahoituksen Euroopan komissiolta.

TET-harjoittelu – sukellus Aalto-yliopistoon

11. tammikuu 2017

"TET-jakso Aalto-yliopistossa oli mahtava – opettavaa ja uudenlaista. En ole koskaan kuvitellut työskentelyn olevan tuollaista!"

Suosittu matematiikan popularisoija Katie Steckles luennoi yläkoululaisille ja lukiolaisille

11. tammikuu 2017

Steckles havainnollisti mm. fraktaaleja lähes täysille salillisille kuulijoita Otaniemessä ja Töölössä.

Haku uuteen energia-alan maisteriohjelmaan käynnissä

10. tammikuu 2017

Aalto-yliopiston uusi energia-alan maisteriohjelma Advanced Energy Solutions alkaa syksyllä 2017.

Tieteen päivien 2017 teemana Vapauden rajat

3. tammikuu 2017

Myös aaltolaisia luennoi 11.–15.1. Helsingissä järjestettävillä Tieteen päivillä.

Julkisen sektorin hackathon päästi luovuuden ja digitaalisen innovaation valloilleen

21. joulukuu 2016

#pshack100-kurssi on yksi Aalto-yliopiston Suomi100-hankkeista.

Nobel-fyysikot esittelivät tutkimustaan Otaniemessä

20. joulukuu 2016

Michael Kosterlitz ja Duncan Haldane tutkivat aineen eksoottisia olomuotoja topologian avulla.

Verkkokurssilla suomen kieltä voi opiskella jo ennen Aaltoon tulemista

19. joulukuu 2016

Introductory Finnish -verkkokurssi tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille ja henkilökunnalle ensimmäisen kosketuksen suomen kieleen.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin 15.12.2016–25.1.2017

15. joulukuu 2016

Aalto-yliopiston kauppatieteellisen, taiteiden ja tekniikan alan maisteriohjelmat tarjoavat hyvät lähtökohdat huippu-uralle.

Suomen pankin pääjohtaja odottaa uusia innovaatioita

13. joulukuu 2016

Erkki Liikanen puhui Tietotekniikan ja Elektroniikan seuran 90-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetyssä E-illassa Otaniemessä.

Aalto-1-satelliitin laukaisu siirtyy alkuvuoteen

9. joulukuu 2016

Satelliittia kuljettavan Falcon 9 -raketin lennon aikataulut viivästyvät, koska syyskuussa tapahtuneen onnettomuuden tutkinta jatkuu.

Sähköiset vaalit – uhka vai mahdollisuus?

9. joulukuu 2016

Hallitus linjasi lokakuussa, että Suomessa siirrytään sähköiseen äänestykseen perinteisen äänestyksen rinnalla kaikissa vaaleissa.

Aalto-yliopisto yhteistyökumppaniksi digitaalisten ihmistieteiden DARIAH-verkostoon

8. joulukuu 2016

Digital Research Infrastructure for Arts and Humanities –verkostossa voi vaikuttaa työryhmien kautta.

Älytekstiileistä helpotusta terveydenseurantaan

7. joulukuu 2016

Sähköpaja-kurssilla toteutettu idea toi opiskelijaryhmälle liput Slushiin.

Aaltonaut-tuotekehitys käyntiin tekoälymuotoilulla

7. joulukuu 2016

Työelämän tuotekehitystaitoja tarjoavan Aaltonaut-sivuaineen bootcampillä kehitettiin tekoälyä, taivutettiin pleksiä ja syötiin pizzaa.

Kunniamerkkejä Aaltoon itsenäisyyspäivänä

2. joulukuu 2016

Tasavallan presidentin myöntämiä kunniamerkkejä saa 12 henkilöä Aalto-yliopistosta. Lämpimät onnittelut saajille!

Digitalisaation rajattomat mahdollisuudet

2. joulukuu 2016

Syksyn 2016 Internet Forum -yleisöluentosarjan kahdeksan luentoa ovat katseltavissa tallenteena.

Emeritusprofessori Tapani Jokinen vihittiin unkarilaisen Óbudan yliopiston kunniatohtoriksi

1. joulukuu 2016

Hänellä on pitkäaikaiset yhteistyösuhteet Unkarin yliopistojen kanssa 1970-luvulta saakka.

Palkitut Yhteistyö

Yrittäjäyhteisö kokoontui Slushiin

30. marraskuu 2016

Euroopan johtavaa startup-tapahtumaa vetää 24-vuotias Aallon opiskelija Marianne Vikkula.

Mobiililaitteet vauhdittavat puheenkäsittelyn tutkimusta

30. marraskuu 2016

Tulevaisuudessa soittamiseen ei tarvita enää puhelinlaitetta, visioi Professor of Practice Tom Bäckström.

Energiaa, jota ei löydy mistään muualta

25. marraskuu 2016

Slushin imu syntyy yhteisön palosta ja siitä, että yrittäjien auttaminen on tekijöille kaikki kaikessa.

Fairspectrumille arvostettu Collaborative Spectrum Sharing -palkinto

24. marraskuu 2016

Palkitut ratkaisut tehostavat merkittävästi spektrin jakamista ja uudelleenkäyttöä tietoliikennejärjestelmien välillä.