Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö (ent. Teknillisen korkeakoulun tukisäätiö) on suomalaisen teollisuuden vuonna 1979 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on Aalto-yliopistossa suoritettavan teknistieteellisen tutkimuksen tukeminen ja siihen liittyvän opetustoiminnan edistäminen. Säätiö jakaa apurahoja opinnäytteisiin jatkuvasti, ja lisäksi kerran vuodessa tutkimusapurahoja säätiön pääoman tuotosta.

Opinnäytteiden rahoitus

Säätiö ottaa yrityksiltä ja yhteisöiltä vastaan lahjoituksia eri tekniikan aloille. Säätiö myöntää apurahoja tekniikan alan opinnäytteisiin.

Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakoulut – Insinööritieteiden, Kemian tekniikan, Perustieteiden ja Sähkötekniikan korkeakoulut – ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Arkkitehtuurin laitos kuuluvat tukisäätiön toiminnan piiriin.

Mitä hyötyä tästä on?

Lahjoittajalle kevyt ja edullinen tapa osallistua tutkimukseen: Lahjoitus on verovähennyskelpoinen yrityksen omassa verotuksessa. Apurahansaaja ei tule työsuhteeseen yrityksessä, joten työnantajamaksuja ei tarvitse maksaa.

Opiskelijalle helpompi tapa saada rahoitusta: Saat kokemusta ja pääset näyttämään kykysi. Immateriaalioikeudet (IPR) säilyvät sinulla itselläsi, myös tietokoneohjelmista. Apuraha on sinulle verovapaata tuloa valtion taiteilija-apurahaan (20 309,40 euroa vuonna 2017) asti.

Miten toimitaan?

Lahjoittaja tekee lahjoituspäätöksen, toimittaa lahjakirjan säätiölle ja maksaa lahjoitussumman. Säätiö suuntaa lahjoituksen lahjoittajan haluamalle tekniikan alalle: lahjoituksesta 80% ohjataan opinnäyteapurahaksi, 10% professorin opinalalle ja 10% säätiön hallintoon. Opiskelija tekee apurahahakemuksen, joiden  jakopäätöksiä säätiö tekee kerran kuukaudessa. Tutkimustyöt pääsevät näin nopeasti käyntiin.

Säätiön hallinto

Tukisäätiön toimisto palvelee lahjoittajia, apurahan saajia ja muíta tahoja: annakaija.halonen [at] aalto [dot] fi, puh. 050 400 9988. Tukisäätiön toiminnanjohtaja on dosentti Ella Bingham ella.bingham [at] aalto [dot] fi.

Kokousajat

Apurahapäätökset tekee tukisäätiön hallituksen työvaliokunta, joka kokoontuu lukukausien aikana kerran kuukaudessa. Heinäkuussa ei ole kokousta, ja toimisto on suljettu koko heinäkuun. Työvaliokunnan kokouspäivät keväällä 2018 ovat:

• 24.1.2018
  • 27.2.2018
  • 21.3.2018
  • 26.4.2018
  • 22.5.2018
  • 20.6.2018

Hakemukset on toimitettava toimistoon viimeistään viikkoa ennen kokousta.

Työvaliokunnan jäsenet

Professori Esko Niemi (pj.)
Asiantuntija Anne Ahkola-Lehtinen (varapj.)
Varatuomari Hannele Pohjola
Varadekaani Esko Kauppinen
Varadekaani Sirkka-Liisa Jämsä-Jounela
Varadekaani Vesa Välimäki

Työvaliokunnan esittelijä on toiminnanjohtaja Ella Bingham.

Hallituksen jäsenet ja varajäsenet

Aalto-yliopiston nimeämät:
Varadekaani Esko Kauppinen (varadekaani Ari Koskelainen)
Dekaani Janne Laine (varadekaani Sirkka-Liisa Jämsä-Jounela)
Dekaani Gary Marquis (professori Esko Niemi, hallituksen varapuheenjohtaja)
Dekaani Jyri Hämäläinen (varadekaani Vesa Välimäki)
Johtaja Teppo Heiskanen (tutkimus- ja innovaatiopalvelujen päällikkö Mari Pietikäinen)

Elinkeinoelämän keskusliitto ry:n nimeämät:
Puheenjohtaja: CDO Juha Pankakoski, Konecranes (varatuomari Hannele Pohjola, Elinkeinoelämän keskusliitto)
Kehitysjohtaja Pekka Kiuru, NCC Rakennus Oy (varajäsenen sijainen asiantuntija Outi Ervasti, Elinkeinoelämän keskusliitto)r

Metsäteollisuus ry:n nimeämät:
Liiketoiminnan kehitysjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen, Metsä Fibre Oy (energiajohtaja Jouni Punnonen, Metsäteollisuus)

Teknologiateollisuus ry:n nimeämät:
Toimitusjohtaja Juha Heikinheimo, Napa Oy (asiantuntija Anne Ahkola-Lehtinen, Teknologiateollisuus)

Kemianteollisuus ry:n ja Rakennusteollisuus RT ry:n nimeämät:
Head of Medicinal Chemistry Leena Otsomaa, Orionpharma (Toimitusjohtaja Tarmo Pipatti, Rakennusteollisuus RT)

Sivusta vastaa: viestinta-elec [at] aalto [dot] fi (Aalto-yliopiston viestintä) | Viimeksi päivitetty: 09.01.2018.