Professorien urapolku tenure track

Professorien urapolku eli tenure track on Aalto-yliopiston keskeisin akateeminen urapolku luoden perustan yliopiston pyrkimyksille päästä maailman huippuyliopistojen joukkoon.

Tenure track tarjoaa tutkijoille selkeän ja hyvin tuetun urapolun kohti professoritason tehtäviä. Urajärjestelmän periaatteena on, että sekä yliopisto että yksilö sitoutuvat akateemiseen uraan. Selkeät odotukset ja kannustimet sekä henkilökohtaisen, ammatillisen ja akateemisen kasvun tukeminen ovat olennainen osa järjestelmää.

Sähkötekniikan korkeakoulun laitokset toimivat kolmella eri toimialueella: sähkötekniikan alueella (automaatio- ja systeemitekniikka, elektroniikka, sähkötekniikka), tieto- ja viestintätekniikan alueella (tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikka, signaalinkäsittely ja akustiikka) sekä valituilla fysiikan sovellusalueilla (mikro- ja nanotekniikka, radiotiede ja -tekniikka, Metsähovin radiotutkimusasema).

Tenure track -urajärjestelmän tavoitteet

Professorien urajärjestelmän tavoitteena on tukea jokaisen urapolulla etenevän akateemista vapautta ja edistää siten huippuyliopistotason saavuttamista tutkimuksessa, opetuksessa ja akateemisessa johtamisessa sekä yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.
 


Rekrytointi ja uralla eteneminen

Suoriutumista Aalto-yliopiston professorien urajärjestelmässä arvioidaan kolmella osa-alueella:

  1. Tutkimus ansiot ja tutkimuksen tieteellinen vaikuttavuus
  2. Opetusansiot
  3. Toiminta tiedeyhteisössä, akateeminen johtaminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Lisäksi Sähkötekniikan korkeakoulussa soveltuva kokemus teollisuudesta katsotaan eduksi.

Päätökset Tenure Track -urapolulle rekrytoitavista henkilöistä tekee joko Aalto-yliopiston rehtori (tenured positions) tai korkeakoulun dekaani (non-tenured positions). Sähkötekniikan korkeakoulussa on tehty täydentävä ohjeistus tenure track -tasojen vaatimuksista. Lisätietoja tenure track -järjestelmästä ja Sähkötekniikan korkeakoulun vaatimuksista saa pyydettäessä korkeakoulun henkilöstöpalveluista.

 

Lisätietoja

Lisätietoja rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä antaa HR-koordinaattori Jaana Hänninen, etunimi.sukunimi [at] aalto [dot] fi.

hr_logo.jpg

Sivusta vastaa: viestinta-elec [at] aalto [dot] fi (Aalto-yliopiston viestintä) | Viimeksi päivitetty: 25.01.2018.